Cum faci diabet? Este important să înțelegem că există două tipuri majore de diabet și fiecare are cauze diferite. Indiferent de cauză, problema majoră în diabet este că organismul nu poate utiliza glucoza din sânge.
Rezultatul este creșterea prelungită a zahărului din sânge în sânge, care în cele din urmă face ravagii asupra multor organe, cum ar fi ochii, rinichii, inima, creierul și alimentarea cu sânge a extremităților. În ultimele decenii, s-au făcut cercetări ample în domeniul diabetului și al cauzelor acestuia.
Diabetul De Tip 1
Cauza principală a diabetului de tip 1 este absența insulinei. Din anumite motive necunoscute, pancreasul, care produce în mod normal insulină pentru organism, nu reușește să facă acest lucru. S-au făcut cercetări ample cu privire la motivul pentru care pancreasul începe să funcționeze defectuos și se cunosc următoarele: La unele persoane, pancreasul este grav afectat cauze diabet și nu poate produce insulină.
De ce pancreasul este deteriorat nu este cunoscut. La alte persoane, se crede că o infecție virală declanșează un răspuns autoimun. Aceasta înseamnă că, în urma infecției virale, arhitectura suprafeței pancreasului este modificată, rezultând un atac al sistemului imunitar al organismului. Din păcate, se pare că un istoric de infecție virală nu este disponibil la mulți. Mai mulți viruși au fost implicați, dar adevăratul vinovat rămâne necunoscut.
Un alt motiv pare a fi genetic. Într-o anumită măsură, diabetul de tip 1 se desfășoară în familii. Dacă unul dintre părinți are diabet de tip 1, riscul este mai mare ca lor să dezvolte diabet de tip 1. Riscul genetic, cu toate acestea, nu este 100 la suta cauza ca nu toți cu membrii familiei care au boala va dezvolta diabet zaharat de tip 1.
Diabetul De Tip 2
Spre deosebire de diabetul de tip 1, în diabetul de tip 2, pancreasul produce insulină, dar hormonul nu reușește adesea să funcționeze. De exemplu, atunci când nivelul glicemiei este ridicat în sânge, pancreasul va elibera insulină, care va împinge rapid excesul de insulină în țesuturi, cum ar fi ficatul, unde va fi depozitat sau descompus.
Dar, în multe cazuri de diabet de tip 2, există rezistență la insulină, iar nivelurile ridicate de glucoză rămân în sânge. În acest moment, individul poate avea o afecțiune numită prediabet. Pancreasul va continua să împingă mai multă insulină pentru a scădea zaharurile din sânge, dar în cele din urmă, organul va eșua și un simplu test de sânge poate diagnostica diabetul.
Punctul Final
Cum faci diabet? Diabetul este o tulburare gravă și pe tot parcursul vieții, care este asociată cu complicații ale membrelor și care pun viața în pericol. Este vital să urmăriți cu un furnizor de asistență medicală odată ce se face diagnosticul de diabet. Prin schimbarea stilului de viață, consumul unei diete sănătoase și exercițiile fizice, se poate reduce semnificativ riscul de diabet. Există multe resurse disponibile pentru persoanele cu diabet zaharat online. Cu cât știți mai multe despre cauzele diabetului, cu atât veți putea controla mai bine zaharurile din sânge.
Putem scăpa de diabet?
Nu există un permanent pentru diabetul de tip 1, motiv pentru care o persoană trebuie să fie pacient cu diabet de tip 1 pentru o viață întreagă. Astfel de oameni trebuie să ia insulină cu care încearcă să-și controleze starea.
Dar, simptomele diabetului de tip 2 pot fi ameliorate prin exercitarea zilnică fără medicamente, consumul de mese echilibrate, gustări la timp și controlul greutății. Dieta corectă ajută la controlul diabetului de tip 2. În plus, unele antibiotice orale ajută la prevenirea progresului diabetului de tip 2.
Diabetul este o boală pe tot parcursul vieții. Este o tulburare metabolică în care nivelul glicemiei pacientului este foarte ridicat. Când corpul unei persoane nu produce suficientă insulină și celulele corpului nu pot răspunde corect la insulină. Ca atare, formarea insulinei este foarte importantă pentru organism, deoarece circulă glucoza din sânge către celulele corpului. De aceea, atunci când insulina nu este produsă în cantitatea potrivită, ea are și un efect asupra metabolismului corpului suferinței.
Luând cei mai mulți oameni sub controlul său din cauza stilului de viață neregulat în această vârstă graba de zilele noastre este diabetul. Diabetul se mai numește moarte lentă. Este o că, odată ce prinde corpul cuiva, nu-l lasă o viață întreagă. Cea mai rea parte a acestui lucru este că invită, de asemenea, multe altele în organism. Este frecvent ca diabeticii să aibă probleme cu ochii, probleme cu rinichii și ficatul și probleme cu picioarele. Anterior, acest lucru a avut loc numai după vârsta de patruzeci de ani, dar în zilele noastre a devenit un mare motiv de îngrijorare și în toate.
Majoritatea deceselor la diabetici sunt cauzate de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Riscul de atac de cord la persoanele predispuse la diabet crește de cincizeci de ori mai mult decât persoana obișnuită. Creșterea cantității de glucoză din organism duce la modificări hormonale și eforturile sunt deteriorate, afectând atât vasele de sânge, cât și venele. Acest lucru poate provoca blocarea arterei sau atac de cord. Riscul de accident vascular cerebral crește, de asemenea, pacientul diabetic.