Cum să evitați viermii intestinali

Viermii intestinali sau viermii paraziți sunt organisme simple care se hrănesc cu corpul uman. Mulți oameni recunosc soiurile mai comune, cum ar fi viermii și viermii, dar pot fi mai puțin conștienți de celelalte tipuri.

Viermii intestinali pot provoca multe simptome, iar unele dintre acestea seamănă cu simptomele altor afecțiuni intestinale. Un diagnostic prompt și precis poate duce la complicații precoce și la prevenirea complicațiilor. Cele mai multe cazuri răspund bine, ceea ce implică de obicei. Acest articol analizează diferite tipuri de viermi intestinali, simptomele pe care le provoacă, cine este în pericol și cele disponibile.

Care sunt simptomele

Este posibil ca alte tipuri de viermi să nu provoace simptome (de exemplu, viermi de porc și vită sau Strongyloides stercoralis) sau să provoace simptome doar mult timp după infecție (de exemplu tenie de câine) sau dacă există o infecție grea. Simptomele pot include diaree, oboseală și slăbiciune, dureri abdominale și scădere în greutate.

Unii viermi provoacă anemie. Simptomele vor varia între indivizi și vor depinde de tipul de vierme prezent.  Odată ce ați consumat substanța contaminată, parazitul călătorește în intestine. Apoi se reproduc și cresc în intestin. Odată ce se reproduc și devin mai mari în cantitate și dimensiune, pot apărea simptome.

Cu toate acestea, semnele și simptomele comune includ:

  • pierderea poftei de mâncare
  • oboseală
  • dureri abdominale
  • balonare
  • greață
  • pierderea neintenționată în greutate
  • un stomac deranjat

Cum obții viermi?

Când vine vorba de infecții parazitare, viermii plane și viermii rotunzi sunt vinovații probabili. Aceste două tipuri de viermi paraziți pot fi găsite într-o varietate de habitate. Ele nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber.

O persoană cu viermi intestinali poate prezenta, de asemenea, dizenterie. Dysenteria este atunci când o infecție intestinală provoacă diaree cu sânge și mucus în scaun. Viermii intestinali pot provoca, de asemenea, erupții cutanate sau mâncărime în jurul rectului sau vulvei. În unele cazuri, veți trece un vierme în scaun în timpul unei mișcări intestinale.

Te poți infecta cu:

  • atingerea obiectelor sau suprafețelor cu ouă de vierme pe ele – dacă cineva cu viermi nu se spală pe mâini
  • atingerea solului sau înghițirea apei sau a alimentelor cu ouă de vierme în el – în principal un risc în părți ale lumii fără toalete moderne sau sisteme de canalizare
  • mersul desculț pe sol care conține viermi – doar un risc în părți ale lumii fără toalete moderne sau sisteme de canalizare
    consumul de carne de vită crudă sau insuficient gătită, carne de porc sau pește de apă dulce (cum ar fi somonul sau păstrăvul) care conține viermi pentru
  • bebeluși – mai frecvent în anumite părți ale lumii cu standarde de igienă alimentară slabe

Cum arată viermii intestinali?

Viermii intestinali care infectează oamenii și larvele lor variază ca aspect și dimensiune:

  • viermi – acești viermi sunt ca niște fire mici albe în mișcare de 2-13 mm lungime; sunt vizibile cu ochiul liber
  • Strongyloides – larvele au dimensiuni microscopice, dar se maturizează în viermi lungi de 2-3 mm
  • dog hookworm – ouăle pot fi văzute ca mici ouă albe în fecalele unui câine; viermii adulți au 12-15 mm lungime și în formă de j (în formă de cârlig), cu o gură mare cu dinți
  • tenie de câine — această tenie are 3-4 segmente și are o lungime de aproximativ 6 mm
  • tenii de porc și de vită — acestea sunt mari și plate, ca o panglică; tenii de porc adulți pot atinge 2-7 metri lungime; tenii de vită adulți pot avea 4-12 metrilungime. Viermii au un cap, un gât și multe segmente, care pot conține ouă
  • viermii pitici — aceștia au 2-4 cm lungime și 1 mm lățime
  • whipworms – viermii adulți au o lungime de aproximativ 4 cm, cu un capăt larg și celălalt subțire, făcându – i să arate ca un bici

Cum puteți evita să obțineți viermi?

Viermii sunt de obicei dobândiți prin ingerarea ouălor. Oamenii sunt singura gazdă de viermi. Viermii adulți trăiesc în intestinul inferior, ieșind din anus noaptea pentru a-și depune ouăle. Cu viermii pot obține ouăle sub unghii atunci când își zgârie fundul mâncărime noaptea. Ouăle pot fi apoi răspândite prin lenjerie de pat, accesorii pentru baie și alte articole, chiar și alimente.

Ouăle pot supraviețui aproximativ 2 săptămâni ca aceasta pe suprafețe. Orice viermi în intestin va trece în cele din urmă în caca ta. Este posibil să nu observați acest lucru. Pentru a evita infectarea din nou sau infectarea altora, este foarte important în săptămânile după ce ați început să vă spălați pe mâini.

Măsurile stricte de igienă pot curăța infecția cu viermi și pot reduce semnificativ riscul de reinfecție. Viermele are o durată de viață de aproximativ 6 săptămâni, astfel încât orice măsuri de igienă luate trebuie să dureze cel puțin atât de mult.

Dar, în același timp, pot spune cu încredere că practic toată lumea este infectată cu paraziți. Lucrul este că majoritatea sunt extrem de dificil de detectat. Și când încep să apară consecințele unei infecții parazitare, încercați să le eliminați. Chiar și în timpul post mortem, sunt necesare teste speciale pentru detectarea paraziților.