‘Sunt atât de TOC’

Oamenilor le place să folosesc termenul de ‘TOC’ ca o trăsătură de caracter, dar ce înseamnă de fapt?
– Krishna

Ca cineva care suferă de TOC, nu cred că expresia ‘sunt atât de TOC va mai opri mă face să mă simt ca și cum am fost pălmuit peste față. Ea nu are nici un sens, adică cred că despre asta.

Dar fraza asta, împreună cu mulți alții, chiar și împreună cu produse care prezenta TOC ca o formă de organizare, s-au făcut viața mea atât de mult mai dificil.

Am înțeles că am avut de contaminare cu TOC atunci când eram la universitate. Pentru o lungă perioadă de timp înainte de am știut că am avut TOC, comportamente au fost doar un capriciu. Îmi amintesc că am fost numit ‘de control al infecției și întotdeauna să fie invocată pentru a avea sanitizer mana in geanta mea. Cu timpul, ceea ce a început ca o ciudățenie a crescut în ceva mult mai mult. Prin cel de-al doilea an de facultate acest simplu exces de săpun a fost o boală care a avut posibilitatea să mă prindă în propria mea casă.

Tulburarea obsesiv-Compulsivă este de ciclu. Acesta începe cu o obsesie (o intruzive, recurente crezut) care provoacă anxietate și disconfort sever. Aceasta este urmată de o acțiune care se oprește anxietate. Problema este că relieful este de scurtă durată și ciclul începe din nou peste tot. Pentru mine acest lucru s-ar concentra pe spălat și curățenie. Îmi amintesc că odată, având trei dușuri drept unul după altul pentru a fi aproape de ‘lucrurile contaminate, în propria mea casă. A fost obositor.

În cel mai rău mea a fost o luptă să plec de acasă, am fost în imposibilitatea de a găti mâncare și de a folosi o toaletă publică? Uita despre asta! Dar au fost, de asemenea, alte lucruri. Lucruri care au fost mult mai subtile. Aș minți o mulțime de a evita anumite situații sociale; m-am folosit de alimente si alcool, ca mecanisme de coping (care atunci când sunt la universitate nu întotdeauna inel clopotele de alarmă) și stima mea de sine a fost, practic, inexistente. Toate aceste lucruri au fost interconectate. Nu a fost că am avut TOC și m-am spălat pe mâini des. A fost că am avut o boala debilitanta care a afectat practic fiecare aspect al vieții mele.

Dar cred că am fost norocos. Am auzit de TOC la un moment dat în viața mea, ceea ce a însemnat că am început să caute sprijin când mi-am dat seama că nu am putut repara ceea ce se întâmplă cu mine. De asemenea, am început campania, și a decis să-mi folosesc experiențele pentru a încerca și de a crește gradul de conștientizare. Am vrut să pun în dificultate pe care am fost de gând prin intermediul unor bună utilizare. Dacă aș putea ajuta o persoană să înțeleagă ceea ce TOC simțit sau a lăsa pe cineva de încredere să caute sprijin de ei înșiși, apoi am simtit ca toata durerea a fost util. Că a avut un scop.

Recuperarea a fost un proces de lungă durată. Atunci când ceva este atât de integrată în viața ta, este nevoie de o mulțime de muncă și timpul să-l schimbe. Eu spun de multe ori „recuperare”, deoarece consider că sănătatea mintală pe un spectru. Nu există „bine” și de rău, în opinia mea. Recuperarea mea a fost despre înțelegerea și recunoașterea dăunătoare gândurile și comportamentele pentru care am dezvoltat și provocatoare. Forțându-mă să le facă față, până când acestea nu mai mi-a provocat durere sau anxietate.

Imaginați-vă că – gândește-te la un lucru care vă sunt cele mai îngrozită de pe lumea asta, atunci imaginați-vă având în față în fiecare zi pentru perioade prelungite de timp, până când nu mai sunt speriat de ea. Nici nu a fost ușor, dar a fost, probabil, cel mai benefic și de viață în schimbare, lucru pe care l-am făcut vreodată.

Toți ar trebui să avem grijă de propria noastră sănătate mintală, doar ca ne-ar sănătatea noastră fizică, pentru că nu este o anomalie a experimenta o sănătate mintală dificultate și de recuperare nu e vorba de a nu mă mai simți în jos sau în rău. Am experimentat de recuperare dar eu încă mai trec prin perioade de dificultate. Ori de unde mă pot simți gândurile intruzive cuprins din nou, manifestându-se în diferite moduri. Când am observat că am de gând prin intermediul sticle de săpun mult mai repede și folosind tehnici de evaziune din nou. Diferența este că acum pot să-l observe. Eu pot vedea semne și știu ce trebuie să facă pentru a se asigura că ea nu se obține mai rău.

Voi pentru totdeauna simt frustrat atunci când am auzit fraze de genul ‘eu sunt atât de TOC’ pentru că trivialises ceva care a afectat viața mea într-o consuma, în mod provocator. Nu e o glumă, e foarte real pentru o mulțime de oameni. Acest TOC de Conștientizare Săptămână vreau să continue să împărtășesc această înțelegere.

Data viitoare când auzi pe cineva glumă despre TOC, întrebare, întrebați-i ce înseamnă. Apoi spune-le ce TOC este de fapt.

Ai putea sa ajuti pe cineva ca mine, care aveam nevoie să știu că ea a avut o boală, că nu a fost vina ei și că ar putea obține mai bine. Și a făcut-o.